Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Vappu
Vappu tai Walpuri on yksi tärkeimmistä suomalaisista juhlapäivistä. Se merkitsee kevään alkamista ja silloin juhlitaan vallattomasti, erityisesti opiskelijoiden joukossa. Juhlaa vietetään joka vuosi 1. toukokuuta ja sen on myös suomalaisen työväen juhlapäivä.
Vappuna opiskelijat laittavat perinteisesti päähänsä valkoisen lakin. Myös jo valmistuneet opiskelijat käyttävät lakkia huolimatta siitä kuinka kauan aikaa sitten he valmistuivat. Erityisesti teknillisen korkeakoulun opiskelijat ottavat osaa juhlintaan. Juhlinta alkaa jo Vappua edeltävänä iltana kulkueella ja Havis Amandan, pääkaupungin kuuluisan alastoman patsaan, lakituksella.
Vappuun liittyy myös kaksi erityistä julkaisua. Ne vuorottelevat puolivuosittain ja niitä julkaisevat Aalto yliopiston teknillisen korkeakoulun opiskelijat. Molemmat julkaisut, Äpy ja Julkku, sisältävät erittäin lapsellista opiskelijahuumoria. Julkku on tavallinen aikakauslehti, mutta Äpyä julkaistaan hyvin epätavallisin tavoin. Toisinaan se painetaan lakanalle tai vessapaperille. Toisinaan taas se on tungettu sardiini- tai maitopurkkeihin tai muihin omituisiin pakkauksiin.
Vappu on myös suuri karnevaali, jolloin suomalaiset juovat aika lailla alkoholia. Opiskelijat pitävät ylellisiä piknikejä puistoissa eri puolilla maata. Poliitikot ja erilaisten asioiden kannattajat kampanjoivat aatteidensa puolesta ulkona. Useat suomalaiset käyvät vappumarkkinoilla, joissa myydään kaikenlaista rihkamaa, ilmapalloja, naamareita ja muita pikkutavaroita. Vappua juhlitaan tavallisesti ulkona vaikka maassa olisi vielä lunta, kuten Suomessa saattaa toisinaan olla.

Comments

Hide