Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Suomenlinnan linnoitus
Suomenlinnan linnoitus on rakennettu kuudelle kallioluodolle Helsingin edustalle Suomessa. Ruotsalaiset aloittivat rakennustyöt vuonna 1748, jolloin Suomi oli osa Ruotsin kuningaskuntaa. Ruotsin kuningas rakennutti linnoituksen suojatakseen Ruotsia Venäjän mahdolliselta hyökkäykseltä. Noin 50 vuotta myöhemmin Venäjä valitettavasti valtasi Helsingin ja linnoituksen, jonka komentaja antautui kuukausien pommituksen seurauksena.
Nykyään linnoitus on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä ja UNESCO on lisännyt sen maailmanperintölistalleen. Linnoitus on mutkikas bastionilinnoitus, jonka osat liittyvät toisiinsa alueen muodostavilla pienenpienillä saarilla. Entinen sotilaslinnoitus siirtyi siviilihallintoon vuonna 1973. Nykyään kasarmialueella on museo ja siellä asuu kokonainen yhteisö. Pienillä saarilla asuu noin 900 ihmistä vakituisesti, ja lisäksi sadat ihmiset käyvät siellä työssä. Matkailijoille siellä on näytteillä myös Suomen viimeinen sukellusvene. Lisäksi Suomenlinnassa on pieni rangaistussiirtola, jonka asukkaat tekevät saarilla huoltotöitä ja ovat sitoutuneet elämään ilman laittomia huumeita.
Matkailijat pääsevät linnoitukseen lautalla. Se on yksi maan suosituimpia piknik-paikkoja. Jopa paikalliset käyvät siellä piknikeillä. Saarilla asuva yhteisö käyttää historiallisia rakennuksia edelleen jokapäiväisissä toimissaan, ja linnoituksessa on aina meneillään jonkinlaisia kunnostustöitä.

Comments

Hide