Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Runoilijan tie
Runoilijan tie on vesireitti, joka kulkee Suomessa Virroilta Tampereelle. Se on yksi maan suosituimmista risteilyistä. Reittiä on liikennöinyt jo yli sadan vuoden ajan höyrylaiva SS Tarjanne. SS Tarjanne on Suomen viimeinen jäljellä oleva matkustajahöyrylaiva. Laivaan mahtuu noin sata matkustajaa miehistön ja ravintolahenkilökunnan lisäksi.
Risteily on saanut nimensä vesimatkan noin 100 vuotta sitten tehneiden henkilöiden mukaan. Sakari Topelius ja Johan Ludvig Runeberg matkasivat samaa reittiä ensimmäisen kerran vuosisata sitten. Topelius oli kirjailija ja Runeberg oli Suomen kansallisrunoilija.
Runoilijan tie alkaa matkalla Näsijärven halki. Sen jälkeen reitti kulkee Muroleen kanavan kautta kohti Ruovettä, jonka jälkeen suunnataan kohti kaupunkia nimeltä Virrat. Matkalla alitetaan laskusilta. Laiva ei valitettavasti voi kulkea reittiä laskusillan ollessa pois käytöstä, koska silta tukkii sen. Risteilyn aikana matkustajat näkevät taidemaalari Akseli Gallen-Kallelan kesäasunnon.
Näsijärvi on suurin järvi Tampereen seudulla Suomessa. Talvella järvi jäätyy kokonaan, jolloin se on mitä parhain paikka murtomaahiihdolle. Monet hiihtäjät tekevät retken järven keskellä olevalla pienellä saarella sijaitsevalle majakalle. Toinen kiinnostava kohde järven läheisyydessä on Tammerkoski, joka yhdistää Näsijärven Pyhäjärveen.

Comments

Hide