Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

ESPOO
Suomen toiseksi suurin kaupunki, Espoo, sijaitsee Suomenlahden rannalla. Espoossa on 248 355 asukasta ja se muodostaa Suur-Helsingin alueen yhdessä Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten kanssa. Espoota asutettiin jo tuhansia vuosia sitten neoliittisellä ajalla, mutta pysyvä asutus saapui sinne vasta 1100- ja 1200-luvuilla. Itse asiassa Kuninkaan tie, joka kulkee Tukholmasta Espoon kautta Viipuriin, rakennettiin 1200-luvulla.
1900-luvun vaihteessa Espoo oli pääasiassa maatalousaluetta ja vasta 1940- ja 1950-luvuilla siitä kehittyi teollisuuskaupunki. Espoon Otaniemi on mielenkiintoinen kaupunginosa, sillä siellä sijaitsevat Helsingin Teknillinen korkeakoulu ja Nokian pääkonttori.
Rikas historia on levinnyt koko Espooseen,sinne rakennettiin tuomiokirkko 1480-luvulla ja Träskändan kartano 1800-luvulla. Muita näkemisen arvoisia paikkoja Espoossa ovat Espoon kulttuurikeskus, Nuuksion kansallispuisto, Marketanpuisto, Tapiolan puutarhakaupunki, Villa Rulludd ja näyttelykeskus WeeGee. Espoon museot ovat rikkaita ja moninaisia, kuten Espoon modernin taiteen museo (EMMA), Gallen-Kallelan museo, Glims talomuseo, Suomen kellomuseo ja Polyteekkari museo.
Espoolla on ystävyyskaupunkeja eri puolilla maailmaa, mukaan lukien Shanghai Kiinassa, Mumbai Intiassa, Irving Texasissa (Yhdysvalloissa), Gatchina Venäjällä ja Nõmme Virossa. Espoo on tuottanut myös merkittävän joukon muusikkoja ja urheilijoita. Yhtyeet Kiuas, Norther, ja Children of Bodom ovat Espoosta, samoin Formula 1 -kuljettajat JJ Lehto ja Kimi Räikkönen. Myös NHL-tähti Jere Lehtinen ja taitoluistelija Laura Lepistö ovat kotoisin Espoosta.

Comments

Hide