Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Mana Mana
Rockyhtye Mana Mana perustettiin Joensuussa vuonna 1986. Tällä yhtyeellä oli uusi musiikkityyli, jossa yhdistyivät goottirock, death rock, punk ja metalli - näin syntyi raskasta, grunge-väritteistä stoner musiikkia. Tämä oli yksi aikansa rankimmista bändeistä. Käyttämällä musiikissaan vääristyneitä kitararaitoja, he onnistuivat hehkuttamaan koskettavat sanoitukset tumman sävyisiksi. Sanoituksia kirjoitti Jouni Mömmö, yhtyeen laulusolisti-lauluntekijä-kitaristi, ja niissä oli uskonnollista symboliikkaa, kuolemaa, apokalyptisiä viestejä, henkilökohtaisia paljastuksia, mielipuolisuutta ja toisinaan epäonnistuneita rakkaustarinoita. Musiikki oli tunnettua myös kristinuskoa vastaan kohdistetuista sanallisista hyökkäyksistä.
Yhtyeen ura jäi lyhyeksi Mömmön mielenterveydellisen tilan huononemisen takia. Hän kärsi skitsofreniasta ja hänen oli vaikea keskittyä tehtäviin, minkä takia yhtyeellä oli vaikeuksia säilyttää asemansa musiikkipiireissä. Mömmön sairauden takia hän ei kyennyt esiintymään live-konserteissa, joten yhtyeen musiikin vaikutusalue pieneni. Hän olisi halunnut esiintyä, mutta ei yksinkertaisesti kyennyt mukautumaan kiertävän yhtyeen ankaraan aikatauluun. Yksi yhtyeen viimeisiä yrityksiä ryhmän elvyttämiseksi oli useiden kappaleiden uudelleen levyttäminen englanniksi, mutta Mömmön mielisairaus oli jo liian pitkälle kehittynyt, jotta he olisivat pystyneet aktiivisesti edistämään oman työnsä menestystä. Mömmön ääni oli niin heikko uusilla kappaleilla, että usein häntä oli vaikea kuulla lainkaan.
Mömmö murtui mielisairauteensa lokakuussa 1991 ja teki itsemurhan huumeiden yliannostuksella. Hän oli vain 35-vuotias.

Comments

Hide