Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Children of Bodom
Children of Bodom on espoolainen hevimetalliyhtye. Se perustettiin vuonna 1993, ja siihen kuuluu kitaristi Roope Latvala, solisti ja kitaristi Alexi Laiho, kosketinsoittaja Janne Wirman, rumpali Jaska Raatikainen ja basisti Henkka Seppälä. Yhtye kokeili monia eri hevimetallimusiikin tyylisuuntia, kuten power-metallia, trash-metallia, black-metallia ja melodista death-metallia. Children of Bodom on myynyt yli neljännesmiljoona levyä ainoastaan Suomessa, minkä ansiosta se on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä suomalaisyhtyeistä.
Yhtyeen alkuperäinen nimi oli Inearthed, ja Laiho ja Raatikainen olivat sen perustajajäseniä. He kasvoivat yhdessä ja ovat aina olleet kiinnostuneita hevimetallista. Inearthedin ensimmäiset levytykset eivät menestyneet ja saivat osakseen vain vähäistä kiinnostusta suomalaisilta levy-yhtiöiltä. He saivat levytuottajien huomiota osakseen vasta erotettuaan kosketinsoittajansa ja otettuaan Wirmanin mukaan riveihinsä. Saatuaan osakseen kiinnostusta, heidät palkannut levy-yhtiö vaati heitä valitsemaan itselleen uuden nimen, joten 1990-luvun loppupuolella yhtyeestä tuli Children of Bodom.
Kaiken kaikkiaan yhtye on levyttänyt ainakin seitsemän studioalbumia ja voittanut useita palkintoja. Guitar World -lehti äänesti Laihon parhaaksi metallikitaristiksi. Hän jätti taakseen joitakin suuria nimiä, kuten Metallican Kirk Hammetin. Yhtye on esiintynyt lukuisilla loppuunmyydyillä keikoilla ja maailmakiertueilla, ja se on jakanut esiintymislavan kuuluisien bändien, kuten Megadeathin ja Ozzy Osbournen kanssa. Lisäksi yhtyeen albumi Relentless Reckless Forever (Sinnikäs ja holtiton ikuisesti) myi Suomessa kultaa ilmestymispäivänään.

Comments

Hide