Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Karhunkierros
Karhunkierros on yksi koko Suomen suosituimmista vaellus- ja lumikenkäilykohteista. Se sijaitsee Suomen Lapin kaakkoisosissa. Vaellusreitti yhdistää Kuusamon ja Sallan kunnat.
Noin 15 000 retkeilijää kiertää reitin vuosittain, enimmäkseen heinä- ja syyskuiden välisenä aikana. Suurin osa reitistä kulkee Oulangan kansallispuistossa. Yleensä retkeilijät aloittavat vaelluksensa yhdestä tai kahdesta suosituimmasta aloituspisteestä. Suosituin aloituspaikka on Hautajärvi ja toiseksi suosituin Ristikallio. Toinen alueen vaellusreiteistä on Pieni Karhunkierros, joka on huomattavasti lyhyempi. Pienen Karhunkierroksen voi vaeltaa suunnilleen yhden päivän aikana ja se kattaa osan pidemmän Karhunkierroksen reitistä.
Reitin kiertämiseen menee useita päiviä, ja retkeilijät voivat tuoda mukanaan omat telttansa tai käyttää hyväkseen yhtä kahdeksasta reitin varrella olevasta autiotuvasta. Tupien käyttö on ilmaista, samoin kuin laavujen, joita voi käyttää taukopaikkoina päivän vaelluksen lomassa. Niitä retkeilijöitä, jotka tuovat mukanaan omat telttansa, muistutetaan, että heidän on pystytettävä telttansa nimenomaan leiriytymistä varten tarkoitetuille alueille. Keskimäärin koko retin kulkemiseen menee aikaa neljästä päivästä aina viikkoon.
Vaelluksen ja lumikenkäilyn lisäksi retin varrella kalastetaan paljon, mutta retkeilijät tarvitsevat kalastusluvan. Lupia on saatavilla monista paikoista aloituskaupunki Kuusamosta.

Comments

Hide