Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Kingston Wall
Vuonna 1987 perustettiin helsinkiläinen psykedeelinen rock-yhtye Kingston Wall. He olivat saaneet vaikutteita monilta rock-musiikin kuuluisuuksilta, kuten Pink Floyd, Jimi Hendrix ja Led Zeppelin. Yhtye perusti oman levy-yhtiönsä, Trinityn, jota johti yhtyeen perustaja ja kitaristi Petri Walli. Yhtyeen debyyttialbumi, Kingston Wall I, psykedeelinen hard rock -teos, julkaistiin vuonna 1992, ja sillä on myös 21 minuuttinen jättihitti "Mushrooms." Yhtye julkaisi toisen albuminsa, Kingston Wall II, helmikuussa 1993. Albumi koostui akustisista ja folk-kappaleista, eikä sillä kuultu ensialbumin hard rockia.
Kingston Wall julkaisi albumin III - Tri -Logy syksyllä vuonna 1994. Albumi oli täysin erilainen kuin sen edeltäjä ja palasi yhtyeen juurille, mutta sillä kuultiin myös joitakin reggae- ja techno-soundeja. Walli matkusti Intiaan, jossa hän keräsi musiikkinsa heijastamia filosofisia vaikutteita. Useimmissa sanoituksissa oli uskonnollisia ja filosofisia pohjasävyjä, mikä yllätti fanit täysin. Yhtyeen viimeinen konsertti oli Lepakossa, Helsingissä, joulukuussa 1994, ja viimeinen esiintyminen helsinkiläisessä vankilassa muutamaa päivää myöhemmin. Tämän jälkeen yhtye päätti hajota, ja sen jäsenet jatkoivat uriansa kukin omaa tietään.
Walli lähti matkalle Intiaan pian yhtyeen hajoamisen jälkeen ja kesäkuun 28. päivänä vuonna 1995 hän teki itsemurhan hyppäämällä Töölön kirkon tornista Helsingissä. Valitettavasti hän ajoi takaa filosofisia unelmiaan, eikä koskaan oikeastaan löytänyt omaa tietään.

Comments

Hide