Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hei kaikki, minä olen Päivi.
Ystävänpäivää on juhlittu ympäri maailmaa jo satojen vuosien ajan helmikuun 14. päivä. Suomessa ystävänpäivän vietto on kuitenkin suhteellisen uusi tapa, sillä suomalaiseen kalenteriin se on tullut vasta 1980-luvun lopulla.
Tänään kerron teille ystävänpäivän tavoista Suomessa.
Tiedätkö mikä piirroshahmo on osaltaan vaikuttanut ystävänpäivän suosion kasvuun Suomessa?
Näytämme oikean vastauksen videon lopussa.
Ystävänpäivä on epävirallinen juhlapäivä, joka on nykymuodossaan kotoisin Yhdysvalloista. Sen juuret ulottuvat kuitenkin syvälle historiaan, eurooppalaiseen kansanperinteeseen ja katoliseen pyhimystarustoon. Suomessa ystävänpäivää on juhlittu kuitenkin vasta 1980-luvulta lähtien. Kansainvälisistä tavoista poiketen suomalainen ystävänpäivä on nimensäkin mukaisesti ennen kaikkea ystävien muistamista ja huomioimista varten, vaikka myös rakastavaiset viettävät ystävänpäivää.
Ystävänpäivänä suomalaiset muistavat ystäviään ystävänpäiväkorteilla ja pienillä lahjoilla. Ystävänpäivästä onkin muodostunut toiseksi suosituin korttien lähetyspäivä heti joulun jälkeen. Perinteisten postikorttien lisäksi lähetetään paljon sähköisiä kortteja ja tervehdyksiä. Ystäviä hemmotellaan myös lahjoilla, herkuilla ja kukilla.
Ystävänpäivänä järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri Suomea, jonne voi mennä ystävän tai rakastettunsa kanssa viettämään aikaa. Tapahtumien joukossa on ollut muun muassa konsertteja, seminaareja, liikunta-tapahtumia ja tietysti rusettiluisteluita. Myös koulut saattavat järjestää rusettiluistelut ystävänpäivän lähestyessä.
Ystävänpäivä on Suomessa saanut alkunsa Tampereen Sydänyhdistyksen toimesta, joka yhdisti "punaisten sydänten juhlan" 1980-luvun alussa markkinointikampanjaansa. Suomen Punainen Risti puolestaan painatti ensimmäiset ystävänpäiväkortit.
Ja nyt annan teille oikean vastauksen tietovisan kysymykseen.
Tiedätkö mikä piirroshahmo on osaltaan vaikuttanut ystävänpäivän suosion kasvuun Suomessa?
Charles M. Schoultzin luomassa Tenavat-sarjakuvassa suloinen Ressu-koira saa kasoittain sydämenkuvilla varustettuja kortteja. Sarjan hahmot olivat 80-luvulla suosittuja Suomessa. Suomen posti myös kampanjoi näkyvästi ystävänpäiväkorttien lähettämisen puolesta.
Miten tämä oppitunti sujui? Opitko jotain mielenkiintoista?
Lähetätkö sinä ystävänpäiväkortteja?
Jätä meille kommentti osoitteeseen Finnishpod101.com, ja nähdään taas seuraavalla oppitunnilla!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍
Sorry, please keep your comment under 800 characters. Got a complicated question? Try asking your teacher using My Teacher Messenger.

FinnishPod101.comVerified
Friday at 6:30 pm
Your comment is awaiting moderation.

Lähetätkö sinä ystävänpäiväkortteja?
Do you send any Valentine's Day cards?