Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hei kaikki, minä olen Päivi.
Puolustusvoimain lippujuhlan päivä on vuosittain 4. kesäkuuta vietettävä Suomen puolustusvoimien juhlapäivä ja virallinen liputuspäivä.
Tänään kerron, mitä puolustusvoimain lippujuhlan päivä pitää sisällään.
Tiedätkö millä nimellä puolustusvoimain lippujuhlan päivä tunnettiin ennen?
Näytämme oikean vastauksen videon lopussa.
Puolustusvoimain lippujuhlan päivää on vietetty nykyisellä paikallaan kesäkuussa vuodesta 1942 alkaen. Vastaavaa juhlaa vietettiin aikaisemmin toukokuussa, vuosina 1919-1939, nimellä sotaväen lippujuhlan päivä. Aikaisemmalla juhlapäivällä muistettiin valkoisten joukkojen voittoa punaisista joukoista Suomen sisällissodassa vuonna 1918. Talvisodan jälkeen päivän nimi ja ajankohta haluttiin muuttaa, kunnioittamaan kaikkien kaatuneiden muistoa ja korostamaan kansallista yhtenäisyyttä.
Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä presidentti jakaa ylennyksiä ja kunniamerkkejä puolustusvoimain piirissä. Juhlapäivän näyttävin osio on juhlava sotilasparaati, jonka paikkakunta vaihtelee vuosittain. Pääkaupungissa Helsingissä paraati järjestetään aina silloin, kun Suomen itsenäisyydestä tulee kuluneeksi tasan viisiä tai kymmeniä vuosia. Puolustusvoimien ylipäällikön ja komentajan vastaanottama valtakunnallinen paraati järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1952 Helsingissä.
Paraateissa nähdään jalkaväen lisäksi joukko sotilasajoneuvoja, hevosia, sekä ilmavoimien Hornet- ja Hawk-hävittäjien ylilento. Tilaisuuden yhteyteen liittyy usein myös kalustoesittelyitä, taistelunäytöksiä ja kunnialaukauksia. Paraatin seuraaminen paikan päällä on erityisesti lapsiperheille elämys, mutta paraatia voi seurata myös televisiosta.
Puolustusvoimain lippujuhlan paraatia elävöitetään myös historiallisella osuudella. Tässä osuudessa sotilaat ovat pukeutuneet historiallisiin sotilasunivormuihin ja liikkuvat historiallisilla, kunnostetuilla ajoneuvoilla, polkupyörillä ja hevosilla.
Ja nyt annan teille oikean vastauksen tietovisan kysymykseen.
Tiedätkö millä nimellä puolustusvoimien lippujuhlan päivä tunnettiin ennen?
Puolustusvoimien lippujuhlaa juhlitaan marsalkka Mannerheimin syntymäpäivänä 4. kesäkuuta. Niinpä päivä tunnettiinkin ennen nimellä Suomen marsalkan syntymäpäivä.
Miten tämä oppitunti sujui? Opitko jotain mielenkiintoista?
Oletko sinä koskaan nähnyt sotilaallista juhlaparaatia?
Jätä meille kommentti osoitteeseen Finnishpod101.com, ja nähdään taas seuraavalla oppitunnilla!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍
Sorry, please keep your comment under 800 characters. Got a complicated question? Try asking your teacher using My Teacher Messenger.

FinnishPod101.comVerified
Friday at 6:30 pm
Your comment is awaiting moderation.

Oletko sinä koskaan nähnyt sotilaallista juhlaparaatia?

Have you ever seen a military parade?