Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hei kaikki, minä olen Päivi.
Suomen kouluissa pidetään helmi-maaliskuun vaihteessa viikon mittainen talviloma. Talviloma tunnetaan myös nimellä hiihtoloma.
Tänään opimme, miten suomalaiset koululaiset ja opiskelijat viettävät talvilomaa.
Tiedätkö, mitkä lomakohteet ovat nykyään suosituimpia suomalaisten hiihtolomakohteita?
Näytämme oikean vastauksen videon lopussa.
Talviloman historia ulottuu vuoteen 1926. Tuolloin voimistelunopettaja Santeri Hirvonen ehdotti julkisesti viikon mittaista hiihtolomaa lapsille, vastapainoksi sisätiloissa työskentelemiselle. Lapset saisivat keväthangilla hiihtäessään ja ulkoillessaan raitista ilmaa ja energiaa opiskeluun. Hiihtoloma otettiin käyttöön kouluissa vuonna 1933. Nykyään talviloma järjestetään lähinnä peruskouluissa, lukioissa ja ammattikouluissa.
Talviloman ajankohta vaihtelee maakunnittain. Lomat on porrastettu kolmelle viikolle, jotta vältettäisiin ruuhkahuiput erityisesti laskettelukeskuksissa. Pääsääntöisesti talvilomat ajoittuvat viikoille 8, 9 ja 10, alkaen Etelä-Suomesta viikolla 8 ja päättyen Lappiin viikolla 10.
Nykyään hiihdon merkitys talvilomalla on vähentynyt, mutta edelleen hyvin monet hakeutuvat talviurheilun pariin talvilomalla. Laskettelu, lumilautailu, murtomaahiihto, luistelu ja mäenlasku ovat suosittuja ajanvietteitä loman aikana. Monet perheet myös matkustavat lämpimiin lomakohteisiin tai vierailevat kotimaan kylpylöissä.
Lasten vanhemmat eivät aina pääse töistä talvilomalle samaan aikaan lasten kanssa.Kaupungeissa järjestetäänkin lomien aikaan paljon aktiviteetteja lapsille,kuten hiihtokouluja,pelitapahtumia ja erilaisia kursseja.
Ja nyt annan teille oikean vastauksen tietovisan kysymykseen.
Tiedätkö, mitkä lomakohteet ovat nykyään suosituimpia suomalaisten hiihtolomakohteita?
Suomen Lapin hiihtokeskusten lisäksi lomalaisia houkuttelevat eniten Gran Canaria, Teneriffa, Thaimaan Phuket, sekä Pariisin Disneyland. Gran Canarian ja Teneriffan suosiota selittää se, että ne ovat talvellakin lämpimiä kohteita ja aikaero niiden ja Suomen välillä on pieni.
Miten tämä oppitunti sujui? Opitko jotain mielenkiintoista?
Käytkö sinä talvella hiihtämässä?
Jätä meille kommentti osoitteeseen Finnishpod101.com, ja nähdään taas seuraavalla oppitunnilla!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍
Sorry, please keep your comment under 800 characters. Got a complicated question? Try asking your teacher using My Teacher Messenger.

FinnishPod101.comVerified
Friday at 6:30 pm
Your comment is awaiting moderation.

Käytkö sinä talvella hiihtämässä?
Do you go skiing in the winter?