Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hei kaikki, minä olen Päivi.
Seinäjoen Tangomarkkinat on yksi Suomen suurimpia yleisöjuhlia, joka on vaikuttanut merkittävästi suomalaiseen viihdemusiikkiin.
Tänään kerron teille Seinäjoen Tangomarkkinoista ja tangon suosiosta Suomessa.
Osaatko nimetä tunnetuimman ja rakastetuimman suomalaisen tangokappaleen?
Näytämme oikean vastauksen videon lopussa.
Ensimmäiset Tangomarkkinat järjestettiin Seinäjoella vuonna 1985. Tangomarkkinoille osallistui tuolloin noin 18 000 vierasta. Viime vuosina markkinoille on saapunut vuosittain yli 100 000 tangon ystävää. Tangomarkkinoiden yhteydessä järjestetään tangon sävellys- ja sanoituskilpailu, sekä suosittu tangolaulukilpailu, jossa valitaan vuosittain Tangokuningas ja Tangokuningatar. Tangomarkkinat myös televisioidaan joka vuosi.
Tangomarkkinoilla on tangoa rakastaville suomalaisille monenlaista ohjelmaa. Laulu-ja sävellyskilpailuiden lisäksi vieraat voivat seurata myös lavatangon SM-tanssikilpailua, sekä humoristista ilmatangon SM-tanssikilpailua. Tangomarkkinoiden tapahtumaympäristössä on erilaisia konsertteja, paraateja, myyntikojuja ja halutessaan voi osallistua tango-karaokeen.
Tango on kotoisin Argentiinasta, mutta on kulkeutunut 1900-luvun alussa Eurooppaan. Suomalaiset ihastuivat tangoon 1900-luvun alussa ja muokkasivat siitä omanlaisensa. Suomalainen mielenlaatu ja kulttuurihistoria kuuluu suomalaisessa tangossa melankolisena pohjavireenä ja kaukokaipuuna sanoituksissa. Suurimpaan suosioon tango nousi 1960-luvulla, jolloin tangohuuma valtasi Suomen. Tunnetuimmat säveltäjät ovat Toivo Kärki ja Unto Mononen. Nykyään suomalaista tangoa tanssitaan erityisesti tanssilavoilla.
Tangomarkkinat ja suomalaisten tangoinnostus on kerännyt huomiota myös ulkomailta. Tangomarkkinoille saapuu joka vuosi lehdistön edustajia joka puolelta maailmaa kirjoittamaan aiheesta artikkeleita ja kuvaamaan dokumentteja.
Ja nyt annan teille oikean vastauksen tietovisan kysymykseen.
Osaatko nimetä tunnetuimman ja rakastetuimman suomalaisen tangokappaleen?
Unto Monosen säveltämä ja sanoittama Satumaa on kaikista tunnetuin suomalainen tangokappale, jota on usein kutsuttu myös Suomen kansallistangoksi. Suursuosioon kappale nousi vuonna 1962, Reijo Taipaleen laulamana. Laulu alkaa sanoilla "Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa".
Miten tämä oppitunti sujui? Opitko jotain mielenkiintoista?
Oletko sinä koskaan tanssinut tangoa?
Jätä meille kommentti osoitteeseen Finnishpod101.com, ja nähdään taas seuraavalla oppitunnilla!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍
Sorry, please keep your comment under 800 characters. Got a complicated question? Try asking your teacher using My Teacher Messenger.

FinnishPod101.comVerified
Friday at 6:30 pm
Your comment is awaiting moderation.

Oletko sinä koskaan tanssinut tangoa?
Have you ever danced the tango?