Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hei kaikki, minä olen Päivi.
Savonlinnan Oopperajuhlat on joka kesä Savonlinnassa järjestettävä, kuukauden kestävä oopperafestivaali. Oopperajuhlien tapahtumapaikkana toimii keskiaikainen Olavinlinna.
Tällä kertaa tutustumme Savonlinnan oopperajuhliin.
Keskiaikaiseen Olavinlinnaan liittyy paljon tarinoita. Tiedätkö mikä puu liittyy niistä tunnetuimpaan?
Näytämme oikean vastauksen videon lopussa.
Ensimmäiset Savonlinnan Oopperajuhlat järjestettiin oopperalaulaja Aino Acktén toimesta vuonna 1912. Kansainvälinen oopperatähti Ackté halusi edistää suomalaista oopperakulttuuria, ja vierailtuaan omien sanojensa mukaan "yliluonnollisen ihanan järvimaiseman" ympäröimässä Olavinlinnassa, hän halusi perustaa sinne oopperajuhlat. Oopperajuhlat päätyivät kuitenkin taloudellisiin vaikeuksiin vuonna 1930, jolloin tapahtuma hiipui 37 vuoden ajaksi. Vuonna 1967 tapahtuma aloitettiin kuitenkin uudelleen ja nykyään siitä on kasvanut kuukauden mittainen, kansainvälisesti tunnettu oopperafestivaali.
Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään keskiaikaisessa Olavinlinnassa. Savonlinnan kaupunki sijaitsee Itä-Suomessa ja yli kolmannes kaupungin pinta-alasta muodostuu vesistöistä ja saarista. Myös 1400-luvulla rakennettu Olavinlinna sijaitsee saarella, veden ympäröimänä. Puusta ja kivestä valmistettu linna on Euroopan pohjoisin keskiaikainen kivilinna. Nykyään linna on suosittu, ympäri vuoden auki oleva vierailukohde.
Savonlinnan Oopperajuhlilla ei ole virallista pukeutumiskoodia, joten tunnelma festivaaleilla on rentoutunut. Keskiaikainen Olavinlinna asettaa kuitenkin joitakin vaatimuksia pukeutumiselle, Linnassa saattaa kesälläkin olla viileää, ja vanhan linnan käytävät ja lattiat ovat epätasaisia.
Oopperajuhlilla esitetään klassisia oopperoita kuten Taikahuilua ja Boris Godunovia, mutta myös uuden suomalaisen oopperan kantaesityksiä. Ulkomaiset oopperatalot ovat myös tehneet vierailuja Savonlinnan Oopperajuhlille vuodesta 1987 alkaen.
Oopperajuhlien ohjelmistossa on myös koko perheen oopperoita. Esimerkiksi kirjailija ja kuvittaja Mauri Kunnaksen lastenkirjoihin perustuvat hauskat Koiramäki-oopperat kertovat koirien elämästä kuvitteellisessa 1800-luvun kylässä.
Ja nyt annan teille oikean vastauksen tietovisan kysymykseen.
Keskiaikaiseen Olavinlinnaan liittyy paljon tarinoita. Tiedätkö mikä puu liittyy niistä tunnetuimpaan?
Olavinlinnan tarinat kertovat esimerkiksi salaisista käytävistä ja vedessä asuvista taruolennoista. Tunnettu tarina kertoo linnan muuriin haudatusta neidosta, jonka hautapaikasta on versonut pihlaja.Muurista kasvanut pihlaja on todella ollut olemassa.
Miten tämä oppitunti sujui? Opitko jotain mielenkiintoista?
Oletko sinä koskaan käynyt oopperassa?
Jätä meille kommentti osoitteeseen Finnishpod101.com, ja nähdään taas seuraavalla oppitunnilla!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍

FinnishPod101.com Verified
Friday at 06:30 PM
Pinned Comment
Your comment is awaiting moderation.

Oletko sinä koskaan käynyt oopperassa?
Have you ever been to the opera?