Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hei kaikki, minä olen Päivi.
Ravintolapäivä on Suomesta maailmalle levinnyt ruokakarnevaali, jota vietetään neljä kertaa vuodessa. Kyseisenä päivänä kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan, kahvilan tai baarin.
Tänään tutustumme Ravintolapäivään!
Tiedätkö, kuinka monta ravintolaa avatttiin ensimmäisenä Ravintolapäivänä?
Näytämme oikean vastauksen videon lopussa.
Ravintolapäivä sai alkunsa helsinkiläisten ystävysten ideasta, kun he turhautuivat ravintoloiden perustamiseen liittyvään monimutkaiseen byrokratiaan. Ravintolapäivänä kuka tahansa voi pystyttää minne tahansa vapaamuotoisen ravintolan. Päivä kannustaa hauskanpitoon, yhdessä tekemiseen,ja erilaisten ruoka- ja ravintolaideoiden kokeilemiseen.
Ravintolapäivästä on uutisoitu laajasti ympäri maailmaa ja siitä onkin tullut kansainvälinen ilmiö. Nykyään ravintoloita avataan Ravintolapäivän ajaksi sadoittain yli viidessätoista eri maassa. Useita eri tunnustuksia ja palkintoja saanut Ravintolapäivä on aktiivisesti mukana sosiaalisessa mediassa.
Ravintolat listataan Ravintolapäivien nettisivuille, mistä ruokavieraat voivat etsiä mielenkiintoisia kohteita. Tarkoitus on, ettei Ravintolapäivän ravintoloissa mainosteta kaupallisia tuotteita tai palveluita, vaan että tuotteet ovat itse valmistettuja. Suomen Ravintolapäivän ravintoloissa ei saa myydä alkoholia, sillä sen myynti ilman lupaa on kiellettyä.
Tilapäisiä ravintoloita on avattu mitä mielikuvituksellisimmissa paikoissa, kuten laitureilla, autoissa, toimistoissa, puistoissa, veneissä ja parvekkeilla. Erikoisimpia paikkoja ovat kuitenkin varmasti kuumailmapallot, junavarikot, ullakot ja lentoasemat.
Ja nyt annan teille oikean vastauksen tietovisan kysymykseen.
Tiedätkö, kuinka monta ravintolaa avatttiin ensimmäisenä Ravintolapäivänä?
Ensimmäinen Ravintolapäivä järjestettiin vuonna 2011. Idea tulevasta Ravintolapäivästä kiersi tuolloin sosiaalisessa mediassa, ja pop-up ravintoloita pystytettiin tuolloin lähes 40 kappaletta, kolmelletoista eri paikkakunnalle Suomessa. Nykyään ravintoloita pystytetään lähes 2000 kappaletta, eri puolille maailmaa.
Miten tämä oppitunti sujui? Opitko jotain mielenkiintoista?
Oletko koskaan osallistunut Ravintolapäivään?
Jätä meille kommentti osoitteeseen Finnishpod101.com, ja nähdään taas seuraavalla oppitunnilla!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍
Sorry, please keep your comment under 800 characters. Got a complicated question? Try asking your teacher using My Teacher Messenger.

FinnishPod101.comVerified
Friday at 6:30 pm
Your comment is awaiting moderation.

Oletko koskaan osallistunut Ravintolapäivään?
Have you ever participated in Restaurant Day?