Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hei kaikki, minä olen Päivi.
Siivouspäivä on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä kierrätystapahtuma, jossa kuka vain voi perustaa kirpputorin minne vain, yhden päivän ajaksi.
Tällä oppitunnilla kerron teille Siivouspäivästä.
Osaatko arvata, missä muissa maissa Suomen lisäksi Siivouspäivä on jo järjestetty?
Näytämme oikean vastauksen videon lopussa.
Siivouspäivän ajatuksena on tehdä kierrättämisestä hauskaa ja helppoa, sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Tapahtuma pyrkii myös yhteisöllisyyden kasvattamiseen. Kuka tahansa voi ilmoittautua myyjäksi, ja perustaa kierrätettyjen tavaroiden myyntikojun pihoille, kaduille, koteihin tai toimistoihin. Kirpputori- ja vintagetuotteiden ystäville päivä on oikea aarreaitta.
Siivouspäivä järjestettiin ensimmäisen kerran toukokuussa vuonna 2012, jolloin sadat suomalaiset pystyttivät tilapäisen myyntikojun puistoihin ja pihoille. Nykyään tapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja myyntipisteet voi rekisteröidä tapahtuman karttaan tapahtuman verkkosivuilla. Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen tapahtumaan ilmoittautunut myyjä on vastuussa omasta myyntikojustaan ja jälkiensä siivoamisesta. Helsingissä Siivouspäivän ajaksi on kuitenkin järjestetty ilmaisia kierrätyspisteitä eri puolille kaupunkia, jotka ovat kaikkien käytettävissä.
Siivouspäivä on kerännyt nopeasti suosiota ja Helsingin kaupunki myönsi sille kunniamaininnan vuoden 2012 kulttuuritekona. Tapahtuman on katsottu edistävän kierrätyskulttuuria ja ekologisuutta, sekä luovan yhteisöllisyyttä kaupunkilaisten välille. Siivouspäivä sai myös Yleisön suosikki-palkinnon Best of Helsinki 2012 äänestyksessä.
Siivouspäivään on valmistauduttu järjestämällä juuri tapahtumaa ennen Siivouspäivän Etkot-tapahtuma, jonka suositussa ompelukahvilassa ja työpajoissa voi korjata ja siistiä vanhoja tavaroitaan, tai valmistaa uusia tuotteita kierrätysmateriaaleista, esimerkiksi myyntiä varten.
Ja nyt annan teille oikean vastauksen tietovisan kysymykseen.
Osaatko arvata, missä muissa maissa Suomen lisäksi Siivouspäivä on jo järjestetty?
Siivouspäivän myyntipisteitä on merkitty tapahtuman kartalle jo yli 5000 kappaletta, yli sadalle paikkakunnalle. Kansainvälistyvän tapahtuman myyntipisteitä on ollut Suomen lisäksi muun muassa Venäjällä ja Japanissa.
Miten tämä oppitunti sujui? Opitko jotain mielenkiintoista?
Pidätkö sinä kirpputoreilla käymisestä?
Jätä meille kommentti osoitteeseen Finnishpod101.com, ja nähdään taas seuraavalla oppitunnilla!

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍

FinnishPod101.com Verified
Friday at 06:30 PM
Pinned Comment
Your comment is awaiting moderation.

Pidätkö sinä kirpputoreilla käymisestä?
Do you like to visit flea markets?