Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hei kaikki, minä olen Päivi.
Sodankylän elokuvajuhlat on Suomen Lapissa, Sodankylässä järjestettävä ainutlaatuinen elokuvafestivaali. Festivaali järjestetään yleensä kesäkuun alussa.
Tällä kertaa tutustumme Sodankylän elokuvajuhliin.
Tiedätkö kenen elokuvaohjaajan mukaan nimetty katu löytyy Sodankylästä?
Näytämme oikean vastauksen videon lopussa.
Sodankylän elokuvajuhlat perustettiin vuonna 1986 Sodankylän kunnan ja kolmen suomalaisen elokuvantekijän, Anssi Mänttärin, sekä Aki ja Mika Kaurismäen yhteistyönä. Tunnettu elokuva-asiantuntija Peter von Bagh on toiminut alusta alkaen festivaalin johtajana.
Sodankylän elokuvajuhlat ovat tunnelmaltaan ja puitteiltaan yksi maailman ainutlaatuisimmista festivaaleista, sillä Suomen Lapissa on kesällä yötön yö, eli yölläkin on valoisaa. Maailman kuuluisimmat elokuvaohjaajat, nousevat nimet ja kansainvälinen yleisö kohtaavat keskiyön auringon alla. Festivaali on tunnettu lämminhenkisestä ilmapiiristään ja sieltä on karsittu kaikki muodollisuudet.
Elokuvia näytetään festivaaleilla ympäri vuorokauden, neljässä eri esityspaikassa. Vuorokaudenajalla ei ole yöttömän yön vuoksi merkitystä. Yksi festivaalien suosituimmista osuuksista ovat mykkäelokuvanäytökset elävän musiikin säestyksellä. Useita kansainvälisesti merkittäviä ja kiinnostavia elokuvantekijöitä on vieraillut festivaaleilla, ja myös kansainvälinen media on kiinnostunut festivaaleista. Koska Sodankylän kunta on suhteellisen pieni, asettaa se myös rajoituksia majoituskapasiteetille. Niinpä festivaalin kävijämääräksi on vakiintunut n. 20 000 ihmistä vuosittain.
Sodankylän elokuvajuhlilla ei ole kilpailuja, eikä siellä jaeta palkintoja. Näiden elokuvajuhlien keskipisteenä onkin festivaalin teeman mukaan nimenomaan elokuva, eikä cocktailkutsut tai murehtiminen muodollisuuksista.
Ja nyt annan teille oikean vastauksen tietovisan kysymykseen.
Tiedätkö kenen elokuvaohjaajan mukaan nimetty katu löytyy Sodankylästä?
Elokuvajuhlien innoittamana eräs Sodankylän keskustan katu on nimetty Samuel Fullerin kaduksi. Ohjaaja Samuel Fuller vieraili festivaaleilla vuonna 1986. Sodankylässä sijaitsee myös Peter von Baghin katu.
Miten tämä oppitunti sujui? Opitko jotain mielenkiintoista?
Oletko sinä käynyt elokuvafestivaaleilla?
Jätä meille kommentti osoitteeseen Finnishpod101.com, ja nähdään taas seuraavalla oppitunnilla!

Comments

Hide